Egy éves a Rákos-patak menti bringaút

Milyen gyorsan telik az idő, már egy éve használhatjuk a nagyon klassz kerékpárutat a Rákos-patak mentén. Közben elkészültek a pihenő padok az út mentén, kerékpártámaszokkal és szemetesekkel kiegészítve (amelyeket már sikerült is megrongálni!!!). Egyre többen használják a kerékpárutat, igaz a motorosoknak annyira nem örülünk. :(




Van néhány kereszteződés a kerékpárúton. A legkritikusabb a Ferihegyi úti kereszteződés, itt ráadásul az egyik irányból, egy kisebb emelkedőn kell feltekerni, amelyik még kanyarodik is, és rögtön megállni a járdán, mert a Ferihegyi úton általában nagy sebességgel "döngetnek" a járművek. Viszont találkoztam már itt udvarias autóvezetőkkel is! Mintha Ausztriában lennénk!



A rákosmenti kerékpárút-fejlesztések nem állnak le, ezt még az augusztus 16-i sajtótájékoztatón jelentették be a városvezetők. A Pesti úti Népkertben tartott sajtótájékoztatón Garancsi István miniszterelnöki megbízott, Hutiray Gyula főpolgármester-helyettes, Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója valamint Riz Levente, Rákosmente polgármestere ismertette a projektekkel kapcsolatos legfontosabb információkat. Ekkor számoltak be a Pesti út mentén uniós pályázat révén épülő új kerékpárútról, amely az 501. utcától egészen a Kucorgó térig nyújt biztonságos közlekedést kb. 7 km-es hosszúságban - igaz, "kicsit" benzingőzös környezetben. Ez az építkezés már javában zajlik, és hamarosan kész lesz a Rákosmente főútvonala melletti kerékpárút. A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy ezzel párhuzamosan megkezdődtek a Dunától Gödöllőig kiépítendő Rákos-patak menti kerékpárút előkészítő munkálatai a miniszterelnöki megbízott, a Budapest Közlekedési Központ, a kezdeményező Rákosmente Önkormányzata és az érintett települések között.
Egyszer talán majd el lehet tekerni Gödöllőtől a Dunáig kerékpár úton.