Javuló kátyúhelyzet: tömködik a lyukakat a Rákosi úton

Konszolidálódik a kátyúhelyzet a Rákosi úton! A hétvégén láttam, hogy elkezdték befoltozni a vízelvezetőknél a lyukakat.


A múltkor azért bosszantott fel a Rákosi út állapota, és szántam rá külön posztot, mert annak ellenére, hogy a burkolatot 4-5 éve újították fel (a járdát és a parkolókat pedig tavaly), a vízelvezetőknél az út borzalmas állapotban van. Úgy látszik, alaposan kispóroltak belőle mindent, amit nem kellett volna. Egy Facebook-kommentelő szerint "már akkor [a felújításkor] nem sikerült az esővíz elvezető rácsokat az úttest szintjére belőni, ezért nagy részüket újra kellett "pozicionálni", ezért van körülöttük toldás-foldás. Mára valamennyi újra megsüllyedt, a toldások kátyúba fordultak. Tényleg katasztrófa." Bringás szempontból azért zavaró a helyzet, mert a kátyús részek pont a biciklisek nyomvonalába esnek, és nincs ugyan kerékpáros infrastruktúra az úton, mégis viszonylag frekventált kerékpáros útvonal. Továbbá a gagyi útburkolat nincs valami jó összhangban a frissen felújított járdával és parkolókkal, ahova egyébként tök jó bicajtámaszokat is elhelyeztek.

Ami jó hír viszont, hogy előreláthatólag nyárra tervezik a vízelvezetők korrekcióját a folytatódó parkolóépítés mellett, a hírekből ez derül ki.
 
  
 Befoltozott kátyú a Batthyány utcai buszmegállónál.



A munkálatok még folynak (biztos nem tett jót a havazás...).

  
Kátyúk online bejelentésére egyébként már számos lehetőségünk nyílik. Én általában a kerület E-poldi nevű rendszerét szoktam használni. Közterületi bejelentésekkel foglalkozik még a Járókelő.hu, legújabban pedig a Helyi Hírek újság szintén vállalja a feladatot.