Megvolt az első gerillaakciónk: takarítottunk a Veres Péteren

Közhely, hogy a kerékpárutakat általában elhanyagolják, nem ritka, hogy dzsuvásak, ágak lógnak be fejmagasságban vagy üvegszilánk kupacok "gondoskodnak" egy jó kis defektről. Erre a notórius problémára akartuk felhívni a figyelmet, és tegnap kivonultunk a Veres Péterre (a cinkotai temetőtől Nagyiccéig) söprögetni és belógó növényeket stuccolni.

A helyzet egyáltalán nem volt olyan rossz, mint szokott lenni. A bringaút jelentős része tiszta volt, és egy-egy szakaszon frissen lenyírták a sövényt és fákat, úgy látszik, megelőztek az illetékesek. Azért akadt dolgunk nekünk is.



A cinkotai temetőnél eléggé elburjánzottak a bokrok.


Andor a fűnyírás nyomait sepregeti serényen.

Hopp, itt már jártak korábban, pedig nagyon burjánzós szokott lenni ez a sövény. A munkáról az FKF-es zsákok árulkodtak a bokrok mellett.

A szép időt rengetegen kihasználták egy kis bicajozásra, és a roller is kezd nagyon népszerű lenni. :)
 
Ez a dzsungel Nagyiccénél csaknem a fél bringautat ellepte, úgyhogy nem kíméltük.


  


A zöld hulladékot zsákba gyűjtöttük.

Na, így már járható!

Páran lehet, hogy értetlenkedtek, mi szükség van erre a cirkuszra, azon felül, hogy nagyon jó fejnek akarjuk beállítani magunkat. Az a tapasztalatunk, hogy a hatóságok (a bonyolult, kétszintű budapesti igazgatás miatt) ide-oda dobálják egymásnak a karbantartási feladatokat egy-egy bejelentés vagy panasz után, attól függően, hogy éppen kinek a felelősségi körébe tartozik. Megcsinálják, mint például legutóbb a Timuron, de mire ez a procedúra lemegy, addig ha néhányan összegyűlünk és rögtönzött brigádot alakítunk, egy-egy seprű és metszőolló segítségével seperc alatt elvégezzük azt, amin a hatóságok heteket ülnek (természetesen csak azt, amihez nem kell speciális eszköz). Hát ezért.

Kívül esik a szokásos terepünkön, de legközelebb legszívesebben a Thököly úti bicajsávot söpörném végig, mert gyakran járok arra, és rendszeresen mocskos, tele van üvegszilánkkal. 

További képek a Facebookon.