Levágták a fejbekólintó faágakat a Timuron

Úgy tűnik, pont került a Timur utcai, enteket megszégyenítő gyilkos faágakkal vívott harc végére. A történet úgy április elején indult, mikor bejelentettük a XVI. kerületnél, ám mivel nem az ő tulajdonuk a bicikliút, a fővároshoz továbbították panaszunkat. A hét elején már megoldásra került a probléma, ám aminek ennél is jobban örültem, hogy nem csupán ezt a részt tisztították meg a belógó ágaktól, hanem az egész utat.


Gyakran van úgy, hogy megkérdezik, miért csinálom szabadidőmben ezt az egészet. Nos igazán szívet melengető tud lenni, hogy látszódik, van értelme annak a civil melónak amit csinálunk. Ez most ugyan egy nagyon apró, de mégis fontos eredmény. Visszatekintve, annak ellenére, hogy rossz az egész bicikliút konstrukciója (amin elég nehéz változtatni), mégis azzal, hogy ha már rendszeresen erre kell járnom, figyelem a kisebb hibákat, és szorgosan bejelentem. Talán picit mondhatom, tettem a közügyekért. Sorry, kellett ez a kis önfényezés. XD
Csupán azért írtam ezt le, hogy mindenkit erre biztassak.
Ha valakinek önmagában nincs elég mersze, írja meg nekünk, lehetőleg csatoljon hozzá egy fényképet és pontos helyszínleírást, és amint lehet, próbálunk utána járni és "intézkedni".

Kissé üröm az örömben, hogy a faágakat otthagyták az út szélén, illetve sok helyen takarítani is lehetne már a bicikliutat. Na de ne legyünk telhetetlenek, egy hónap alatt megoldottak egy problémát kis hazánkban.

További változás, hogy a Szlovák út felőli részén kb. két hete felbontották a bicikliutat és a járdát, ám mai napra már itt is új aszfaltot terítettek le. Ugyan még az ideiglenes figyelmeztető táblák kint vannak, ám már lassan kezd visszaállni a régi rend.


Köszönet érte az FKF-nek!