Helyben vedd meg! - A Sashalmi Piacon piknikezett a Magyar Kerékpárosklub

Kenyérért és tejért kocsival elugrani a sarki boltba nem menő, ugyanez kerékpáron vagy gyalog sokkal ésszerűbb, olcsóbb és egészségesebb - röviden ez az üzenete a Kerékpárosklub jelenleg futó kampányának, a "Helyben vedd meg!"-nek, amely az aktív közlekedési módokat, tehát a bringás és gyalogos bevásárlást és a helyi kereskedelem preferálását népszerűsíti. A Magyar Kerékpárosklub több budapesti helyszínt érintő kampánysorozatának második állomása a Sashalmi Piac volt.

A Helyben vedd meg! pikniket Kovács Péter polgármester és László János, az MK elnöke nyitotta meg. A Kerékpárosklub sátra hamar sok érdeklődőt vonzott, ahol a legnagyobb attrakció egy bringás szimulátorjáték volt: az érdeklődők virtuális bevásárlótúrát tehettek. A "bedrótozott" térkép azt mérte, hány perc alatt hány km-t tettél meg, hány kalóriát égettél el, és mennyi üzemanyag költséget spóroltál. Akik tekertek a szimulátoron, részt vettek egy nyereményjátékon is, amelyen bringás csecsebecsék mellett egy sarokcsiszolót, valamint helyi szolgáltatásokat, pl. fogászati kezelést és táncórákat is lehetett nyerni.A bringás játék leginkább a gyerekeket vonzotta...


...de felnőttek is idősek is kipróbálták.

A nyerteseket Kovács Raymund alpolgármester és Kozma Viktor, a Sashalmi Piac vezetője sorsolta ki.Hamarosan a XVII. kerületben is lesz Helyben vedd meg! piknik, figyeljétek a kampány honlapját!