Tavaszi Critical Mass (04.22.) - Csillagtúrát is szervezünk, részletek hamarosan!

Már csak egy hét, és újra itt van Magyarország legnagyobb bringás eseménye, a Critical Mass! Hogy minél többek számára megkönnyítsük a felvonulásra való "odatalálást", és még kellemesebbé tegyük a napot, csillagtúrát, azaz közös tekerést szervezünk a Kertvárosból a rákosmenti és a kőbányai bringásokkal együttműködve. Részletek hamarosan, addig is tájékozódjatok a Critical Mass-szal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

A felvonulás 2012. április 22-én, a Föld Napján, 16 órakor indul a XIII. kerületi Szent István park alatti alsó rakpartról, és lezárt utakon, 11 km megtételét követően jut el a Városligetbe, ahol - ha mindenki beért - bringaemeléssel ünneplünk.

A budapesti Critical Mass legfőbb célja a kerékpáros közlekedést választók kritikus tömegének elérése volt, és ezt a célt minden körülmény ellenére elérte. Budapesten ez a folyamat megállíthatatlan. Persze továbbra is segít, ha látható, mennyien vagyunk és mit akarunk, mert a város még nem vált kerékpárosbaráttá. 

Érdemes az alábbiakat figyelembe venni a felvonulás előtt:

A biciklid legyen megfelelő műszaki állapotban (fékek, gumik, stb.), legyen elöl-hátul lámpád (ha esti programot tervezel), öltözködj az időjárásnak megfelelően (esőben is vonulunk!), és legyen csengőd, hogy végig csengethess. :)

A felvonulással kapcsolatban minden egyéb tudnivalót a Criticalmass.hu-n olvashattok. A kelet-pesti csillagtúrák szervezés alatt vannak a X., XVI. és XVII. kerületből. Figyeld rendszeresen a Kertvárosi Bringajárőrt is, mert amint fix infók vannak, közzétesszük azonnal. Tekerjünk együtt a CM starthoz! :-)