[Programajánló] Újabb isaszegi túra - ezúttal Kőbányáról


Isaszeg népszerű túracél, most a kőbányai Vuelta Sportiroda szervez kerékpártúrát az 1849-es csata helyszínére április 14-én. A túra előtt kerül hivatalos átadásra a Fehér úti kerékpárút.


Isaszegi kerékpáros emléktúra Kőbányáról

Április 14-én, szombaton bringás emléktúrán vehetnek részt a túrázni vágyók az isaszegi csata emlékére, Kőbányáról a csata helyszínére.


163 évvel ezelőtt, április 6-án zajlott le az 1848-49-es forradalom és szabadságharc egyik döntő ütközete, az isaszegi csata. A Kőbányai Torna Club és a Vuelta Sportiroda közös szervezésében, 2012. április 14-én kerékpáros túrával emlékezünk meg történelmünk egyik fontos eseményéről. Kőbányáról kerékpárral indul a túra, majd a résztvevők koszorút helyeznek el Isaszegen, a Szoborhegyen, a Honvéd-emlékműnél. Az április 6.-hoz legközelebb eső hétvégén Húsvét lesz, ezért a túrát a történelmi dátumhoz képest egy héttel eltolták a szervezők, hogy azok is részt vehessenek az eseményen, akik az ünnepeket családi körben, otthon szeretnék tölteni.

A túra 18-22 km/h-s átlagsebességgel halad, vagyis bárki teljesíteni tudja a gyerekektől a idősebbekig. A maximális biztonságérzet érdekében a túrát motoros rendőrök és túravezetők kísérik. Frissítésről a szervezők gondoskodnak, Isaszegen zsíros kenyérrel és teával várják a bringásokat, hogy a visszaútra is legyen elég energia.

Gyülekező és helyszíni regisztráció április 14-én, szombaton 9:00-től lesz a Kőbányai Szabadidő Központ (KÖSZI) előtt (Előd utca 1., a Szent László térrel szemben). Az isaszegi túra 10:00-kor indul, és várhatóan 16:00-ra ér vissza a KÖSZI elé.

A túrán való részvétel ingyenes!

Csatlakozz hozzánk, túrázz velünk!

Részletek és regisztráció itt: http://vuelta.hu/isaszeg-emlektura