Átadták a Szilas menti világítást



Átadták a Szilas-patak menti kerékpárút napenergiával működő világítását, amelyet szeptember 23-án bringás felvonulással ünnepeltek meg. 






2015-ben a Kertvárosi Vigasságok Öt Falu Viadalát Cinkota nyerte meg, akik a 20 millió Ft értékben eldönthették, hogy milyen fejlesztést szeretnének a településükön. Úgy döntöttek, hogy a Szilas-patak menti kerékpárúton szeretnének kivilágítást kérni ezzel kedvezve több másik településrésznek is. A kivilágítás elkészült, a beruházás mértéke 43 millió forint volt. Kivitelező az  ILST Hungary Kft. A napenergiával működő lámpák éjfélkor lekapcsolódnak a vadvédelem miatt, hogy a természetvédelmi terülten az állatok éjszaka le tudjanak jönni a patakhoz ivóvízért.
A kivilágítás átadójára a Kertvárosi Vigasságok első napján szeptember 23-án pénteken este került sor. Több lelkes kerületi kerékpáros Szász József alpolgármester vezetésével az Erzsébetligeti Színháztól indulva kerékpározott le a Hermina Sportparkig ahol Kovács Péter polgármester köszöntötte a megjelenteket és ünnepélyesen átadta a kivilágítást.
Forrás: bp16.hu