A XVI.-XVII. kerületet is érintő kerékpáros fejlesztésekre pályázik a Főváros

Augusztus 31-én döntött a Fővárosi Közgyűlés, hogy pályázatot nyújt be az Európai Unióhoz kerékpáros infrastruktúra fejlesztésre összesen 8,4 milliárdos keretösszegben. A VEKOP 5.3.1-15 Fenntartható közlekedésfejlesztés Budapesten c. pályázat projektjei között szerepel a Rákos-patak menti kerékpárút folytatása és számos XVI. kerületi kerékpáros fejlesztés is.


Zöld lámpát kapott a Rákos-patak menti kerékpárút folytatása!
Két éves előkészítő munka után ma a Fővárosi Közgyűlés megtárgyalta és egyhangúlag támogatta Tarlós István főpolgármesterrel közös előterjesztésünket, amely a Rákos-patak mentén, Budapest közigazgatási határától a dunai torkolatig egybefüggő kerékpárút kialakítását teszi lehetővé.
A főváros által felhasználható 8,4 milliárd forint értékű, kerékpáros fejlesztésekre szánt EU-támogatásból 2,3 milliárd forint jut a Rákos-patak menti bringaút folytatására. A beruházás 2017-2018 során valósulhat meg.
A Pest megyei szakasz kapcsán az illetékes Pest megyei Önkormányzattal tárgyalunk, ahol szintén elkötelezettek az ügy mellett, a megyei közgyűlés, Pécel, Isaszeg, Gödöllő, Szada képviselő-testületei is határozatban támogatták a projektet.
A Budapesre jutó 8,4 milliárdos keretösszeg révén összesen 18 kerületben tudunk kerékpáros fejlesztéseket megvalósítani. Ennek köszönhetően a fővárosban könnyebb, gyorsabb, akadálymentesebb lesz bringázni, még többen választhatják a környezetvédelem és az egészségmegőrzés szempontjából is nagyon fontos közlekedési eszközt. (Forrás: Riz Levente/Facebook)

Augusztus utolsó napján döntött a Fővárosi Közgyűlés, hogy pályázatot nyújt be az unióhoz kerékpáros infrastruktúra fejlesztésre. A közel 9,8 milliárdos pályázat hangsúlyos része a XVI. kerületben 700 milliós kerékpáros infrastruktúra fejlesztés. A fejlesztés keretében sor kerülhet a 3-as főút melletti kerékpárút kapcsolat kiépítése Kistarcsával, a Suba utcai kerékpár út kiépítése az M0-s "alumínium hídig" Csömörig, a Hév kereszteződések átjárhatóságának fejlesztése, a Szilas-patak menti kerékpárút továbbépítése a kerület határáig (mind a XV., mind a XVII kerület felé), a belváros felé létesülő új kapcsolatok kiépítése, védett kerékpártárolók kialakítása, közlekedési park kialakítása. Remélem sikeres lesz a pályázat. (Forrás: Kovács Péter/Facebook)