Hóhelyzet Kelet-Pesten


Rákos-patak
kép: Csőke István Pifu/Facebook

Az utóbbi években egyre kevésbé kell a hó eltakarításával foglalkozni, ellenben ha nem is a nagy mennyiség miatt de most érdemes volt körültekintenünk mennyire sikerült ez. A teljes képhez azért hozzátartozik, hogy a fővárosban megszokott az a kettősség, hogy nem csupán a kerületek hibáznak, ha nincs elkotorva a hó, hiszen jó pár fővárosi üzemeltetésű bringaút van.


Kezdjük a legközpontibb résznél, ahol két irányból egyesülnek a bicajosok, ha a belváros felé tartanak. Az Örs Vezér terénél gyakorlatilag teljesen elmaradt a takarítás. Mind a Bánki Donát utcában lévő gyalog-bringaút, mind az Örs Vezér teret keresztülvezető bringaút takarításáról megfeledkezett a főváros.

01.06.

XVI. kerület

Az Újszász utca bringasávja a közúttal együtt lett tisztává varázsolva. 

01.05.

Sajnos azonban a Veres Péter út melletti bringaút meglehetősen latyakos-havas.

01.06.
kép: Szandi Arnold Alexandra/Facebook

Míg a Timur utcában van ahol a lakók lapátolták el a havat, van ahol azonban nem.

01.08.

A Szilas-patak partját azonban a kerületnek kellene kotornia, sajnos azonban ennek nyomát sem lehet látni. A futóknak lehet, hogy ez jobb :-)

01.08.


 01.08.

XVII. kerület

A Rákos-patak partját ilyen kis aranyos hókotróval takarítják. Reméljük nem sóznak, mert a patak eléggé megszenvedné.

01.07. 
kép: Adrienn Gáti/Facebook

Pesti út



 01. 08.
videó: SanskritFritz


Csömör

A nem túl hosszú Major úti szakaszt megpróbálták letakarítani, de sajnos a sok és elég forgalmas bejáró miatti hókotrás újra kásássá-havassá tette a bringautat.


01.08.

Összegezve a helyzetet eléggé felemás a kép. Míg a próbálkozások itt-ott láthatóak (a Kerékpárosklub kezdeményezéseinek is köszönhetően), vannak olyan igen forgalmas útszakaszok, ahol a szándékot is alig látni. Holott ahhoz, hogy a bringázás egész évben vonzó alternatíva legyen, a fővárosnak és a többi érintett közszolgáltatónak leginkább a gyors és alapos bringaút tisztítást kellene megoldania.

Köszönjük a beküldött képeket! Továbbra is várjuk a fotóitokat a Facebook oldalunkon vagy a kertvarosibringa (kukac) gmail.com címen!