Isten veled János! - Tekerjünk együtt László János emlékére!

Kép: Kovács Tamás/MTI

László János, a Magyar Kerékpárosklub örökös elnöke 2015. december 23-án hosszú betegség után elhunyt. János temetése december 31-én lesz a Farkasréti Izraelita Temetőben, 2016. január 3-án pedig emléktekeréssel búcsúztatjuk a magyar kerékpáros mozgalom egyik legnagyobb alakját.


Valószínűleg értesültetek a szomorú hírről, hogy László János, a Magyar Kerékpárosklub örökös elnöke december 23-án elhunyt.

http://kerekparosklub.hu/elhunyt-laszlo-janos

János temetése december 31-én 11 órakor lesz a Farkasréti Izraelita Temetőben (XII. ker. Érdi út 9.) A temetés nyilvános, de szeretnénk egy külön eseménnyel is megemlékezni János emlékéről, arról a munkáról, amellyel nem csak az ország egyik legnagyobb civil szervezetét építette fel, hanem amelynek örökségét ma már utcák és terek őrzik, és amelyek jobbá teszik városainkat.

Emléktekerést szervezünk 2016. január 3. vasárnap 14:00 órás indulással. Gyülekező a Városháza parkban a Bubi állomásnál lesz ( https://goo.gl/maps/d3KVr3ycE9U2 ), a kb. másfél órás tekerésen végigmegyünk a város több olyan pontján, ami János örökségére emlékeztet.

A tekerés nem demonstráció, hanem egy csöndes megemlékezés közös barátunkra. A menet nem lezárt útvonalon, a piros lámpák betartásával halad, a lemaradókat több ponton bevárjuk.


http://kerekparosklub.hu/elhunyt-laszlo-janos
Szerző: Kertvárosi Bringajárőr2015. december 23.