Idén is lesz helytörténeti biciklitúra a Kertvárosi Időutazóval


Ki is az a Paulheim József? Mi köze volt Mátyásföldhöz egy első világháborús tábornoknak? Hogyan keletkezett a Naplás-tó és milyen természeti értékei vannak? Tekerj velünk és minderre választ kapsz! Benedek Ágnes vezetésével tavaly jártuk be először két keréken a mátyásföldi villanegyedet és a Naplás-tavat, amelyre most szeptember 27-én ismét alkalmunk lesz.

SZEPTEMBER 27-ÉN, szombaton 15 órától:
KERÉKPÁRRAL A MÁTYÁSFÖLDI VÍZTORONYTÓL A NAPLÁS-TÓIG
Kihangosítós idegenvezetéssel kerékpárral barangoljuk be a patinás ómátyásföldi villanegyedet, és az átépítést végző Répai Éva építésszel megmásszuk a 27 méter magas víztornyot. Védett villák, évszázados fasorok közt haladunk, érintjük a nevezetes épületeket, az egykori szovjet főhadiszállást, a nagyszállót, a katolikus templomot. Az Erzsébet-ligetben ekkor zajlik a Kertvárosi Vigasságok, a rendezvény területén toljuk a bringákat.
Majd a Szilas-patak mellett, nagyrészt földúton lekerekezünk a természetvédelmi oltalom alatt álló Naplás-tóhoz, amit a látványos tanösvény mentén megkerülünk, aztán visszatérünk Mátyásföldre.
Könnyű túra!

Az indulási helyszín elérhető a Veres Péter úti kerékpárúton. A HÉV-en szállítható kerékpár. Ha szükséges, kerékpárkölcsönzésben segítünk!
Partnerünk: Kertvárosi Bringajárőr. Infó: https://www.facebook.com/kertvarosi.bringa?fref=ts
Társszervező: Budapest Zöldutak (ökotúrák) Infó: https://www.facebook.com/BudapestZoldutak?ref=ts&fref=ts
A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.
CIKK előző túránkról: http://kertvarosibringa.blogspot.hu/2013/10/helytorteneti-tura-ket-kereken.html
ÚTVONAL: Zsélyi Aladár u. – Nagyvázsony u. – Pilóta utca–Mészáros József u. – Mátyás király tér – Hunyadvár u. – Diósy u. – Erzsébet-liget, uszoda - Erzsébet-liget, Szurmay Sándor fasor – Hunyadvár u. - Mátyás király tér – Táncsics u. – Nógrádverőce út – Naplás-tó – Nógrádverőce út – Veres Péter úti bringaút – Pilóta utca.
TÁV: 14 kilométer, időtartam: kényelmesen, látványosságoknál meg-megállva kb. 3,5 óra.
INDULÁS: a Pilóta utca - Veres Péter út saroktól (a HÉV Mátyásföld-repülőtér megállójától 1 perc).


További részletek és jelentkezés a túra Facebook eseményén.