[Sajtószemle] Átadták a felújított Rákosi utat

Napi hírmorzsák a frissen átadott Rákosi útról és az Újszász utcai építkezésről.

Kovács Péter polgármester, a kivitelezést végző Stoneland Kft. ügyvezetője Szávity Miklós, valamint Pappné Furdan Mária a Kerületfejlesztési Iroda vezetője ünnepélyes keretek között átadta az üzletekkel teletűzdelt Rákosi út felújított közterületeit.
Gilyén Ince képviselő javaslatára az Ilona utca és a József utcai szakaszon, mind a két oldalon a járda díszburkolatot kapott, valamint kiépültek a parkolók és megszépült a zöldfelület. A Köztársaság útja és a Gelléri Andor Endre utca közötti szakaszon csak a páros oldal felújítására volt szükség, hiszen a páratlan oldali parkolókat már korábban kiépítette az önkormányzat. Az 57 parkoló és a 2000 m2 járdaburkolat összköltsége közel 35 millió forint, melynek egésze önkormányzati, saját forrásból lett fedezve. Természetesen gondoltak a kerékpárosokra is, ezért több kerékpártámaszt is kihelyeztek, melynek reklámfelületei a Vagyonhasznosítási Irodától bérelhetők. Kovács Péter polgármester elmondta, hogy megérdemelte már a Rákosi út, az ott lakók és dolgozók a fejlesztést, valamint az esztétikus zöldfelület kialakítását.

(Szöveg és képek: XVI. ker. Önkormányzat Facebook)
Ráadásként egy interjú Kovács Péter polgármesterrel, aki a Rákosi út felújításán kívül az Újszász utcai építkezésről is részletesen beszámol. (A kerékpársáv persze még mindig BICIKLIÚT... :P :))
 
(Forrás: Helyi Hírek)