A II. tavaszi lámpaszámlálás kelet-pesti eredményei

A tavaszi szezon beköszöntével, március 22-én 19:00-19:20 óra között a Critical Mass újra lámpaszámlálást hirdetett. Az országos akciót tavaly óta szervezi a bringás mozgalom, amelynek célja, hogy empirikus úton felmérjék egy adott pillanatban a kerékpárosok világításának szabályosságát (azaz meglétét vagy hiányát). Kelet-Pestet természetesen elvállaltuk, lássuk az eredményeket!






XVI. kerület, Veres Péter út - Jókai utca sarok

Kerékpárosok száma: 13
Első+hátsó lámpás: 9
Csak első lámpás: 1
Csak hátsó lámpás: 3
Ninja: 0

A XVI. kerület jól vizsgázott, a mérési idő alatt nem találkoztunk egy nindzsával se (azaz kivilágítatlan bicajossal).

XVII. kerület, Pesti út - Bakancsos utca sarok

Kerékpárosok száma: 9
Ebből első hátsó+lámpás: 3
Csak első lámpás: 0
Csak hátsó lámpás: 1
Ninja: 5

KaCsa, a XVII. kerületi szerkesztőnk beszámolója szerint sajnos pont a kezdés előtti percekben suhant el arrafelé 4-5 kivilágított bringás. Az arányt 4 BMX-es srác rontotta le, illetve még valaki, akinek épp lemerült az akksija.

A tavaly őszi eredményeket (akkor még csak a XVI.-ban mértünk) itt olvashatjátok. Fanyaloghatnék, hogy itt a szép tavasz, alig bicikliznek mifelénk, és bezzeg Amszterdamban egy kisebb külvárosi sarkon is egy komoly brigádra lenne szükség, hogy megszámoljuk a cangásokat 20 perc alatt, azonban érdemes megnézni a CM kommentjeiben a belvárosi eredményeket. A Szabadság híd budai hídfőjénél például 184 bringást számoltak össze, és a túlnyomó többségük szabályosan volt kivilágítva!

Az eddigi országos lámpaszámlálások értékelései:
2011 tavasz
2011 ősz