Iskolai közlekedésbiztonsági programról egyeztettünk a XVI. kerületi Rendőrkapitányságon


Iskolai közlekedés-biztonsági programról egyeztettünk a XVI. kerületi Rendőrkapitányság munkatársaival március 31-én. A programötletet ifj. Mizsei László képviselő, a Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság elnöke kezdeményezte, amelynek célja a közlekedési szabályokra és közlekedésbiztonságra vonatkozó ismeretek átadásán felül a kerékpározás népszerűsítése 12 év körüli gyerekek körében. 
 

A készülő előterjesztés ötletgazdája szerint az iskolák olyan komplex kerékpáros oktatóprogramban vehetnének részt, amelyben a tanulók elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthatnának el a rendhagyó tanórákon, valamint ügyességi pályán és a forgalomban is. A program célja, hogy a 12 évet betöltött gyerekek megismerjék a kerékpáros közlekedés írott és íratlan szabályait, valamint olyan ismeretekre tegyenek szert, amelyek révén elkerülhetik a baleseteket, és biztonságosan tekerhetnek a városi forgalomban. A Magyar Kerékpárosklub részéről olyan, már bevált projektjeinket és kiadványainkat ajánlottuk a program sikeressége érdekében, mint a Bebiciklizést és a Kerékpárosklub Kisokost, ill. a STARS programot, amelynek szervezését klubunk hamarosan átveszi a BKK-tól.

A program sikeres kidolgozása érdekében a XVI. kerületi Rendőrkapitányság és a Magyar Kerékpárosklub képviselői további együttműködésről állapodtak meg.