XVI. kerületi kerékpáros ügyekről egyeztettünk Pappné Furdan Mária fejlesztési irodavezetővel


Pappné Furdan Máriával, kerületfejlesztési és városüzemeltetési irodavezetővel és BKK-s szakemberekkel egyeztettünk XVI. kerületi kerékpáros ügyekről február 8-án.

XVI. kerületi kerékpáros ügyekről egyeztettünk a Pappné Furdan Máriával, kerületfejlesztési és városüzemeltetési irodavezetővel. A kerület számos bringás fejlesztést tudhat maga mögött, amiket a jövőben is szeretne folytatni. A szomszédos kerületekkel való kerékpáros kapcsolatok javításáról, a Szilas-patak menti nyomvonal további fejlesztéséről és a kerületet átszelő főbb kerékpáros útvonalakról volt szó. 

A vasút, a HÉV és a nagy forgalmú utak elvágják a XVI. kerületet a szomszédaitól, ma kevés a kerékpárosbarátnak nevezhető kapcsolódási pont. A kerület minden irányban szeretné fejleszteni a kapcsolatait, melyhez természetesen a szomszédos kerületek együttműködésére van szükség. A Baross utca és Szentkorona utca kerékpáros útvonalak kijelölése, valamint a János utca ellenirányú kerékpáros forgalom számára való megnyitása még idén megtörténik. 2017-re várható a Szilas-patak hiányzó kerületi szakaszainak és kapcsolatainak kiépítése, így a Naplás-tótól egészen a XV. kerületig lehet majd tekerni. Közbenjárásunknak köszönhetően javulni fognak a csömöri kapcsolatok is: várható a Suba utca hiányzó közvilágításának kiépítése, valamint a Magtár utca felújítása során a kerékpáros szempontok érvényesülése.
A kerületi rendőrkapitányság kerületi kerékpáros közlekedésbiztonsági programot szervez, melyhez korábban segítségünket és közreműködésünket ajánlottuk. Emellett a kerületnek átadtuk a Kerékpárosklub Kisokost is.

Kép, szöveg: Radics Miklós/Magyar Kerékpárosklub Facebook