Karótlanítják a Veres Péter utat?


Úgy néz ki, igen! A Lándzsa utca és az Egyenes utcai lakótelep közötti szakaszon végig eltávolították a bringautat középen kettészelő, teljesen fölösleges és balesetveszélyes Demszky-karókat. Áldás lenne, ha mindenhol kiirtanák őket, ezzel is egy fokkal jobban közlekedhető lenne ez a szebb napokat látott, keskeny nyomtávú, régi bringaút, és nem kéne attól rettegni, hogy a táskánk pántja bármelyik pillanatban fönnakadhat ezekben a zöld szörnyetegekben.
Karó volt, nincs, halleluja!Miért zavaróak és balesetveszélyesek a középen álló karók? Ez a felvétel magáért beszél.(Forrás: SanskritFritz/Youtube)

Frissítés:

Egy Járókelős bejelentésünk nyomán tudtuk meg, hogy a BKK kedvező tapasztalatok esetén folytatja a karók eltávolítását.

Köszönjük jelzését. Lakossági javaslatra idén megszüntettük a Kerepesi úton a Tölcsér utca és a Lándzsa utca közötti szakaszon a kerékpárút közepén levő oszlopokat. Ezek az oszlopok a gépjárművek kerékpárútra hajtását illetve azon történő várakozást akadályozta meg. Néhány hónap elteltével ismételten megvizsgáljuk, hogy az oszlopok nélkül a személyautók nem közlekednek-e szabálytalanul a kerékpárúton. Kedvező tapasztalatok esetében további szakaszokon szüntetjük meg az oszlopokat. 
A karóhelyzettel a szeretlekmagyarorszag.hu is foglalkozott.