Véleményezte a XVI. kerület a Balázs Mór tervet


Véleményezte a XVI. kerületi Önkormányzat a főváros közlekedés-fejlesztési stratégiáját, a Balázs Mór tervet (a terv rövid összefoglalója itt). Kovács Péter polgármester a Helyi Híreknek adott interjúban arról számolt be, hogy a kerület három fontos dolgot illetően adott hangot véleményének, melyek a következők:

  • Véleményezték a HÉV-metró összekötést: a kerület azt a megoldást támogatja, hogy a metró nagyrészt a felszín alatt közlekedjen, ahol pedig a felszínen halad, ott se legyenek azonos szintű kereszteződések (látványterv itt). A kerület arra kéri a fővárost, hogy még a 2021-ig tartó Európai Uniós költségvetési időszakban pályázzák meg a fejlesztést.
  • A kerület továbbra sem támogatja a Körvasút sor melletti körút megépítését.
  • A kerékpáros főhálózatot illetően javasolták, hogy ne csak befelé, hanem az agglomerációs települések felé tartó hálózat megépítését is tartalmazza a koncepció.  
Utóbbihoz hozzátenném még a vesszőparipámat, a B+R rendszer kiépítését (erről bővebben itt írtam), amelyet a külvárosokban a legfontosabb kerékpáros fejlesztésnek tartok, azonban a tervben már leírták ennek a jelentőségét.



A Balázs Mór terv véleményezéséről 2:39-től beszél a polgármester.