Kutyák, gyerekek, fatámaszok, vicces táblák - A Szilas menti bringaút feltérképezése


A Szabadföld út alatti átvezetés kivételével szinte átadásra kész a Szilas-patak menti kerékpárút. Tegyünk egy gyors virtuális sétát!
A fölfedezést a Rákosi úton kezdjük. Itt már figyelmeztetnek az életveszélyes kerékpárosokra.

Könnyed erdei túra indul...
 A kanyar után már van egy kis élet.

A Béla utcára lehet innen kilyukadni.


 Ez már a Hermina utca felőli rész. A Csallóközi utcán át vezet ide a bringaút nyomvonala, ami még földút, a csatornázás befejeztével lesz szilárd burkolat. Itt épül a Hermina Bringapark nevű ügyességi pálya, amelynek a megnyitója október 11-én, szombaton lesz.


A szemközti parkba, ill. a Szlovák útra ezen a kis hídon lehet áttekerni.Az utat még át se adták, máris betölti a funkcióját, és idevonzza az embereket. Családok gyerekestül-babakocsistul, kutyák és persze rengeteg bicajos. Óriási igény van a rekreációs célú kerékpárutakra (is).
 

 Sikerült szabálytalanul lefesteni a piktókat. Helyesen így kéne, mint a Rákos-pataknál. Ez a szakasz viszont brutál széles (3,25 m), ilyen széles kétirányú kerékpárutat talán csak Hollandiában láttam eddig.


 Itt esőbeálló lesz.

A Szabadföld úthoz érve még zsákutca van.


A pataknál egyelőre így lehet átjutni a Szabadföld úton.

A régi bringaútra egy hurok szerű kanyaron lehet majd feljutni, kb. mint az autópályákon.A Nógrádverőce utcánál két oldalról is le lehet hajtani a patakhoz. 


 Kicsit régebbi képek az Újszász utcánál zajló építkezésről.


 Az Újszász/Somkút utcai hídnál mulatságos tábla-kombinációval szórakoztatnak a tervezők.

 Park a Zúgó-pataknál.

 Inkább szép, mint biztonságos fából készült támaszok, viszont ha csak a pihenőidőre támasztjuk le a bicajt, a célnak megfelel. Sajnos egymáshoz túl közel rakták le őket.


 Egyelőre a Simongát utcáig tart az út. Tervezik a folytatást a Naplás-tó fele, valamint a Cinkotai útra tervezett bringaúthoz is itt lehet majd csatlakozni 1-2 éven belül.