Ilyen egy igazán bringabarát intézkedés: két egyirányú utca is megnyílt a kétirányú kerékpárforgalom számára Sashalmon


Az elmúlt időszakban nagyon beindultak a bringás fejlesztések nemcsak Csömörön, hanem a XVI. kerületben is. Már épül a Szilas-patak menti bicikliút, számos új bringatámasszal gazdagodtunk, de ezek mellett a legtutibb fejlesztés szép csöndben zajlott le: Sashalmon a Pósa Lajos utcában és a Vámosgyörk utcában is engedélyezték a kétirányú kerékpárforgalmat. 

A Pósa Lajos utca számomra valóságos áldás, eddig is gyakran használtam, mert a Veres Péter úti bringaút (amely nem éppen a szívem csücske) jelentős részét ki tudtam így kerülni, ha az Újszász utca felől tekertem. Így azonban már mindkét irányban kiváló alternatívát jelent.


Pósa Lajos utcaEllenirányban bringanyomokat is felfestettek.


Pici macisajt a Hősök fasoránál. :)
Vámosgyörk utca 

Ilyen egy valóban bringabarát intézkedés. Néhány tábla és némi festék az egész, és gyakran jobban segíti a bringás közlekedést, mint több kilométer bicikliút. 

Amire érdemes odafigyelni:
Kis forgalmú utcákban a forgalommal szemben tekerni nem ördöngösség, és végképp nem veszélyes, csak haladjunk mindig a menetirány szerinti jobb oldalon, és egyenrangú kereszteződéseknél figyeljünk a jobbkéz-szabályra. Fontos, hogy a tévhittel ellentétben nem lehet minden egyirányú utcában ellenirányban biciklizni, csak ott, ahol ezt tábla jelöli! Tippek kerékpárosoknak és autóvezetőknek itt.

A fentieken kívül a XVI. kerületben az Imre utcában, a Béla utcában (Batthyány út-Rákóczi út közti szakasz) és a Kerepesi út egy rövid szakaszán (az Egyenes utcai lakótelepnél, bringaút nyomvonala) van még engedélyezve a kétirányú kerékpárforgalom. Maga lenne a tökély, ha a közeljövőben tovább bővülne a lista.