Tekerj Keresztúr! - Kerékpáros napot tartott az RMKSE


Kerékpáros napot tartott vasárnap (jún. 23-án) a Rákosmente Kerékpáros SE Rákoskeresztúron. A programok megvalósítását az Európai Unió által társfinanszírozott Szociális célú városrehabilitáció Rákosmentén című pályázaton nyert összeg segítségével oldotta meg az egyesület.

Változatos programokkal várták a bringásokat az Önkormányzat előtti lezárt parkoló területén. Kerékpáros kerületi tájékozódási túrán vehettek részt a "bátrak és merészek", 5 km-es vagy 25 km-es távokon kellett megtalálni a kerületi szobrokat és emlékműveket. A mai követelményeknek megfelelően már nem csak térképet adtak a bringásoknak, hanem a keresendő helyek GPS koordinátáit is megadták. Nem volt elég megtalálni a szobrot, a tesztkérdésre is jól kellett válaszolni. 

A kicsiket kerékpáros ügyességi pályával várták, és ki lehetett próbálni a "Pumpa" pályát ahol nem kellett tekerni, csak a hullámos kanyargós pályán körözni nagy sebességgel. A Gizmo Sport csapata Nagy Attila vezetésével, látványos freestyle show-t mutatott be a maguk építette pályán és ugratón.

Képes beszámolónk a kerékpáros napról a következő linken tekinthető meg. További képek a Facebookon.